Cerkev Santa Maria dei Battuti v Čedadu v četrtek, 10. oktobra 2024, ob 20. uri

Vabimo vas na koncert Besede ne ubogajo več / Parole indomite glasbene skupine Violoncelli itineranti, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2024 ob 20. uri v cerkvi Santa Maria dei Battuti di Cividale.

Pobuda je nastala v okviru projekta ZSKD ETS Kapljice kulture 2024 / Gocce di cultura 2024 h kateri je Občina Čedad pristopila kot partner in sodi k spremnimi pobudami dokumentarne razstave Pavlova šola – La scuola di Paolo.

Besede ne ubogajo več / Parole indomite je glasbeno poetični poklon slovenskim avtoricam v Italiji – med katerimi so Marina Cernetig, Andreina Trusgnach in Silvana Paletti iz Videmske pokrajine, ki bodo prisotne na večeru in se pogovarjale z Luigio Negro. To je naslov glasbenega projekta in dvojezične knjige, ki ponuja pesmi slovenskih avtoric v Italiji – Alenke Rebula, Andreine Trusgnach Cekove, Zore Tavčar, Irene Žerjal, Marine Cernetig, Silvane Paletti, Marije Kostnapfel – v izvirniku in v italijanskem prevodu Darja Betocchi, Martina Clerici, Vesna Cunja, Roberto Dapit, Magda Jevnikar, Andreina Trusgnach Cekova). Priložen ji je glasbeni CD, na katerem so posnetki uglasbenih pesmi, ki jih čelistka Andrejka Možina (avtorica glasbe) izvedla s skupino Violoncelli Itineranti (Andrejka Možina, Irene Ferro – Casagrande, Carla Scandura).